Kilpikonnaa ja sumorobotteja

Kolmannen kerhokerran aiheena oli Mikon, Tapanin ja Ilkan yhteistyönä rakentaman Kilpikonna-ohjelmointiympäristön testausta sekä Lego-robottien valosensorin käyttöä. Alla muutamia linkkejä ja ohjeita aiheesiin liittyen.

Koodauskerhon työvälineet

Koko perheen koodauskerho tarkoituksena on, kuten nimestäkin voi päätellä, opettaa osallistujille ohjelmoinnin perusteita. Toivottavasti onnistumme tekemään tämän hauskalla ja niin aikuisia kuin lapsiakin motivoivalla tavalla! Kerhon aikana käytämme esimerkiksi Lego Mindstorms EV3 -robotteja, Scratch- ja ScratchJr. -ohjelmointivälineitä sekä itse tekemäämme Kilpikonna-ympäristöä.

Uudet Lego-sarjat odottavat innokkaita koodaajia!

Uudet Lego-robottisarjat odottavat innokkaita koodaajia

Kilpikonna-ohjelmointiympäristö opettaa koodauksen perusteita suomeksi

Kilpikonna-ohjelmointiympäristöllä voi tehdä myös taidetta

Koodauskerhon ensimmäinen ryhmä täynnä!

Koko perheen koodauskerhon ensimmäinen ryhmä on täynnä ja ilmoittautuminen päättynyt! Kiitos kaikille kiinnostuneille!

Koska kysyntää tällaiselle kerholle selvästikin on, järjestämme uuden ryhmän monta kokemusta rikkaampana vuoden 2016 alkupuolella. Seuraa siis näitä sivuja ja Facebook-tiedotusta!

Tervetuloa mukaan!

scikids-koodauskerhoKuinka robotti toimii, saisinko minäkin sen kulkemaan? Onko koodaus jotain salatiedettä? Miksi kouluissa aloitetaan ohjelmoinnin opetus?

Tervetuloa koko perheen voimin selvittämään näitä kysymyksiä lasten ja aikuisten yhteiseen SciKids’ -koodauskerhoon! Neljän kerhokerran aikana opettelemme yhdessä ohjelmoinnin perusasioita Lego-robottien sekä erilaisten graafisten ohjelmointivälineiden avulla. Ennakkotiedot ja -taidot ohjelmoinnista eivät ole tarpeen, riittää kun osallistuvat aikuiset hallitsevat tietokoneen peruskäytön.

Kerhoon osallistuville lapsille ei ole määritelty tarkkaa ikärajaa. Toivommekin, että vanhemmat arvioivat ilmoittautuessaan jaksavatko nuoremmat lapset keskittyä koko parin tunnin kerhokerran robottien rakentelun ja tietokoneiden parissa.

  • Kerhokerrat: yhteensä 8 tuntia keskiviikkoisin 25.11., 2.12., 9.12., ja 16.12. klo 17.30 – 19.30
  • Paikka: Joensuun Tiedepuisto (Itä-Suomen yliopisto, tietojenkäsittelytieteen laitos), Länsikatu 15, 80100 Joensuu
  • Osallistumismaksu: 80€ / perhe
  • Ohjaajina toimivat Itä-Suomen yliopiston opettajat ja opiskelijat
  • Järjestäjät: Joensuun Tiedeseura ry sekä Itä-Suomen yliopisto
  • Mukaan mahtuu viisi perhettä ilmoittautumisjärjestyksessä!

Ilmoittaudu mukaan täällä!